Hoeveel ruimte heb je nodig voor een Amerikaanse koelkast?

Hoeveel ruimte heb je nodig voor een Amerikaanse koelkast?

Hoeveel ruimte heb je nodig voor een Amerikaanse koelkast?

Een Amerikaanse koelkast heeft ventilatieruimte nodig. Wij raden voor beide zijkanten 5 centimeter aan en voor de diepte 10 centimeter. Zo weet je zeker dat het apparaat goed koelt en niet meer geluid maakt. Controleer ook of je beide deuren goed kunt openen op de gewenste plek.

Hoe ver moet een koelkast van de muur staan?

Een koelkast moet zijn warmte goed kunnen afvoeren. Wanneer het apparaat de warmte niet kwijt kan, moet hij harder koelen. Je bespaart energie door voldoende ruimte te laten tussen de achterwand van de koelkast en de muur waar hij tegenaan staat. Houd een afstand van tenminste 10 cm aan voor een goede luchtcirculatie.

Kan een Amerikaanse koelkast tegen de muur?

Een Amerikaanse koelkast heeft de ventilatie aan de onderzijde van de koelkast (in de plint). Daar wordt zowel lucht aan- als ook afgezogen. Dit in tegenstelling tot een Koreaanse koelkast. Door dit systeem kan een Amerikaanse koelkast dan ook strak tegen de achtermuur geplaatst worden.

Hoe sluit je een Amerikaanse koelkast aan op waterleiding?

Bij de Amerikaanse koelkast wordt een koppelstuk en een nippel geleverd. Duw de nippel in de waterslang en bevestig het koppelstuk. Monteer het koppelstuk nu op de kraan en draai het goed aan.

Hoe diep is een Amerikaanse koelkast?

Amerikaanse koelkast afmetingen De hoogte van een Amerikaanse koelkast varieert tussen de 150 en 180 cm. Verder zijn ze 70 tot 100 cm breed en 64 tot 78 cm diep.

Wat zijn de maten van een Amerikaanse koelkast?

Amerikaanse koelkast maten

  • De breedte van een Amerikaanse koelkast is 70-100 cm. Amerikaanse koelkasten zijn tussen de 70 en 100 cm breed.
  • De hoogte van een Amerikaanse koelkast is 150-190 cm. Ook de hoogte verschilt per model Amerikaanse koelkast.
  • De diepte van een Amerikaanse koelkast is 64-78 cm.

Hoeveel ruimte om een koelkast nodig?

Houd een afstand van tenminste 8 – 10 cm tussen koelkast en muur aan om een goede luchtafvoer te creĆ«ren. Op deze manier kan de warme lucht makkelijk wegstromen. Veel koelkasten worden geleverd met spacers. Dit zijn de uitstekende dopjes op de achterzijde van het apparaat.

Hoeveel ruimte onder koelkast?

Hoeveel ruimte moet er rond een koelkast zijn voor een goede ventilatie? Voor vrijstaande koelkasten laat u best 5 cm boven en 10 cm achter het apparaat vrij. Hierdoor kan de warmte snel worden afgevoerd en wordt het energieverbruik lager.

Hoe lang gaat een Amerikaanse koelkast mee?

Gemiddeld gaat een Amerikaanse koelkast 10 tot 15 jaar mee maar het hangt uiteraard af van de kwaliteit van de koelkast. Overigens is het niet zo dat je een koelkast direct de deur uit moet doen zodra er een onderdeel stuk is.

Wat is het voordeel van Amerikaanse koelkast?

Het voordeel van Amerikaanse koelkasten is de grote hoeveelheid opbergruimte in zowel het koelgedeelte als het vriesgedeelte. De afmetingen daarentegen kunnen een nadeel zijn. Het is namelijk niet makkelijk om deze koelkast via de deuropening of het raam naar binnen te krijgen.

Waar wateraansluiting Amerikaanse koelkast?

Je vindt deze meestal bij de watermeter in je meterkast of in de kruipruimte. Draai daarna de koudwaterkraan dicht op de plek waar je de Amerikaanse koelkast aansluit.

Hoe installeer je een Amerikaanse koelkast?

Hoe installeer ik mijn Amerikaanse koelkast?

  1. Stap 1: Kies de juiste locatie/ondergrond.
  2. Stap 2: Deuren demonteren.
  3. Stap 3: Poten afstellen.
  4. Stap 4: Deuren afstellen.
  5. Stap 5: Waterfilter aansluiten.
  6. Stap 6: Elektrische toevoer en aarding.
  7. Stap 7: Instellingen.