Hoe lang na miskraam curettage?

Hoe lang na miskraam curettage?

Hoe lang na miskraam curettage?

Als je weet dat je een miskraam gaat krijgen, kun je kiezen voor een operatie. We noemen dit een curettage. Heb je besloten dat je dit wilt, dan kan de curettage meestal binnen een week worden gedaan. Je bent ongeveer een halve dag in het ziekenhuis.

Wat mag niet na curettage?

Na de curettage Zolang je bloed verliest, is het belangrijk dat je niet zwemt of in bad gaat en geen seks hebt, in verband met infectiegevaar. Gebruik daarom ook geen tampons, maar maandverband. Verder kan je last krijgen van menstruatie-achtige krampen en voelen sommige vrouwen zich de eerste dagen niet erg fit.

Hoe lang niet werken na curettage?

Voelt u zich goed, dan kunt u na 1 tot 3 dagen uw werk weer hervatten. Houd er rekening mee, dat een deel van de vrouwen na een curettage korte tijd wat vermoeider kan zijn. Autorijden en fietsen zijn geen probleem als uw conditie dit toelaat.

Hoe lang duurt ontzwangeren na abortus?

Zo zal hij je sowieso vragen om te wachten tot je lichaam hersteld is na de afbreking. Dit varieert tussen 6 weken en 3 maanden. In principe kan je na herstel van je menstruele cyclus gewoon weer opnieuw zwanger worden. Hou wel rekening met de vermoedelijke bevallingsdatum van de zwangerschap die je verloor.

https://www.youtube.com/watch?v=1IwrAyonFA4

Wat is een overtijdbehandeling?

Ben je niet meer dan 16 dagen overtijd? Dan kun je na je 1e gesprek met de huisarts of arts van de kliniek meteen een behandeling afspreken om de zwangerschap te stoppen. Je hoeft hierbij niet eerst 5 dagen te wachten (geen bedenktijd). Dit heet een overtijdbehandeling.

Hoe lang duurt herstel na curettage?

Houd er rekening mee dat het even kan duren voordat u zich weer helemaal voelt aangesterkt. Voelt u zich goed, dan kunt u na 1 tot 3 dagen uw werk weer hervatten. Houd er rekening mee, dat een deel van de vrouwen na een curettage korte tijd wat vermoeider kan zijn.

Wat te doen bij ongeplande zwangerschap?

Als je ongepland zwanger bent, kan je in de war zijn. Je moet ineens nadenken over wat je wil, terwijl je niet voorbereid bent. Het is goed voor je om je verhaal met iemand te delen.

Hoe verwerk je een abortus?

Gevoelens van verlies, verdriet, boosheid of schuldgevoel na een abortus zijn normaal. Meestal verdwijnen deze gevoelens na een aantal dagen of weken. Het helpt als je je ervaringen kunt delen, door erover te praten of te schrijven.

Hoe gaat een abortus na 12 weken?

Als de zwangerschap langer bestaat dan 12 weken kan de behandeling niet meer door middel van zuigcurettage plaatsvinden. De baarmoeder wordt met een speciaal tangetje leeggemaakt en daarna schoongemaakt (curettage).